icarus

Kunstenaar: danie Jordens

School: Alumni PIKOH

mythaniek van het mythische verhaal van icarus
Een afgelaste theatertour en een lege agenda daagde theatermaker Danie Jordens uit om nieuwe richtingen te zoeken in het culturele veld. De herontdekking van zijn oude passie voor beeldhouwen motiveerde hem tot het maken van een reeks beelden. Een katalysator voor deze beelden waren een aantal gedichten die zijn zoon Jules Jordens had geschreven over Griekse mythologische figuren. Het werd een eerste samenwerking tussen vader en zoon. Met het beeld “Icarus” als symbolisch begin.
Hun gedeelde interesse voor de Griekse mythologie lag aan de grond van een dialoog tussen beeld en woord. Er ontstonden nieuwe beelden en zo ook nieuwe teksten. De beelden van MYTHANIQUE zijn bedienbare “automata”, en vragen de toeschouwer daarom om interactie. De mens heeft namelijk de hand gehad in het maken van de mythen. Wanneer de beelden bewegen, komen ze “tot leven” en zullen ze de aanleiding vormen voor een verhaal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Voorwaarden

Inzendingen voor de tentoonstelling zijn mogelijk t.e.m. 14/03/2021 middernacht. 

De Artistx tentoonstelling vindt plaats van de moment dat de Corona maatregelen versoepeld worden.

De deelnemers zullen gekozen d.m.v. een like systeem. Nodig je vrienden en familie uit om jouw kunstwerk te liken op de site.

De oproep staat open voor kunstschilders en beeldhouwers die studeren of alumni zijn van PXL-MAD, PIKOH of SASK.

Opgelet! Je dient zelf een schildersezel te voorzien. Indien je wenst kan je bij Schleiper Hasselt een schildersezel kopen. Wij hebben een fikse korting voor je kunnen onderhandelen. Verder op deze pagina kan je meer informatie vinden.

Driepoot ezel

65,64€ (ipv 85,39€)

Studio ezel

109,95€ (ipv 145,93€)

Schleiper Hasselt
de Schiervellaan 1 – Koningin Astridlaan 2
3500 Hasselt
011 30 13 13

Logo Schleiper Hasselt

De grootte van het kunstwerk is open, maar moet natuurlijk passen in een etalage, dus mega grote of te kleine werken zijn uitgesloten.

Voor de foto die je toevoegt bij het inschrijven zijn de vereisten: één jpg of png-bestand, 700px aan de kortste zijde. De afbeelding moet worden georiënteerd volgens de oriëntatie van het kunstwerk. Let op een goed belichte en kleurechte foto! Deze zal zichtbaar zijn op de website op de pagina “kandidaten”.

Een goede foto levert meer likes en vergroot je kans op deelname!

De deelnemers worden geselecteerd d.m.v. een democratisch like systeem. De organisatie behoudt echter het recht werken die niet zouden passen in een etalage te weigeren. Alsook deelnemers te weren die zouden proberen het systeem te manipuleren. Het besluit van de organisatie is hierin definitief. Geselecteerde deelnemers worden op de website apart gepubliceerd. De selectie van welk kunstwerk in welk pand komt is een beslissing van de organisatie.

Hou er rekening mee dat je tijd zal moeten voorzien om het kunstwerk

– binnen te brengen op … of … tussen ..u tot ..u 

– terug af te halen op … of … tussen ..u en ..u

Dus check of je vrij bent tijdens deze periode. Er is geen mogelijkheid voorzien om kunstwerken in bewaring te geven voor of na de tentoonstelling.

Bij het inleveren van het kunstwerk zal je naam en telefoonnummer genoteerd worden.

Voorzie je kunstwerk en ezel op de achterkant van een label met je volledige naam op!

Bij het ophalen van het werk vragen wij een verificatie via je paspoort om te voorkomen dat iemand het werk opeist dat niet van hem is. Indien je toch iemand anders het werk wil laten afhalen doen wij steeds een verificatie via het opgegeven telefoonnummer dat wij kregen bij inzending.

Er zijn geen kosten verbonden aan de inzending noch aan het deelnemen aan de tentoonstelling.

Je geeft toestemming voor het gebruik van de afbeelding van jouw kunstwerk voor deze tentoonstelling, huidige en toekomstige advertenties met betrekking tot deze tentoonstelling, overzichten van georganiseerde evenementen door het Willemsfonds en dergelijke. Je behoudt alle verdere rechten op jouw kunst.

Er wordt door de organisatie geen verzekering afgesloten voor de kunstwerken. U stemt ermee in dat eventuele schade aan de kunstwerken niet kan verhaald worden op de organisatie of zijn partners. De kans op schade is natuurlijk erg klein doordat de kunstwerken zich altijd in een afgesloten ruimte bevinden zonder bezoekers.

De kunst oproep en / of tentoonstelling kan door onvoorziene omstandigheden of overmacht worden geannuleerd. U stemt ermee in dat dit in geen enkel geval verhaald kan worden op de organisatie.

Inschrijven

Inzendingen voor de tentoonstelling zijn niet meer mogelijk.